Isplaćene tri zaostale plate srebreničkom Domu zdravlja

Srna
Isplaćene tri zaostale plate srebreničkom Domu zdravlja

Srebrenica - Zaposlenima u srebreničkom Domu zdravlja danas su isplaćene tri od pet zaostalih plata, potvrđeno je u ovoj ustanovi.

Vršilac dužnosti direktora Aleksandar Jovanović kaže da je isplata tri plate izvršena zahvaljujući razumijevanju nove opštinske vlasti i usvajanju rebalansa opštinskog budžeta na osnovu čega je odmah Domu zdravlja isplaćeno odobrenih 255.000 KM pomoći.


Jovanović je rekao Srni da su ukupna dugovanja po svim osnovama dostigla 1,5 miliona maraka i da se najveći dio odnosi na neizmirene doprinose za period od početka 2013. do kraja 2015. godine.

"Ti dugovi su prethodnih godina reprogramirani, ali nisu izmireni i očekujem da ćemo uz pomoć Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i podršku opštine to pitanje početi rješavati", pojašnjava Jovanović.

On je najavio da će sutra izvođač biti uveden u radove na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja na osnovu ugovora koji je prije nekoliko dana potpisan između resornog ministrastva, opštine Srebrenica i ove ustanove.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 478.000 KM, od kojih će 70 odsto obezbijediti ministarstvo, a 30 odsto ili 142.000 KM opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana