Imenovani sekretar i načelnici odjeljenja u opštini Bratunac

Srna
Imenovani sekretar i načelnici odjeljenja u opštini Bratunac

Bratunac - Odbornici Skupštine opštine Bratunac danas su nakon burne rasprave imenovali Ivanu Nedeljković za sekretara lokalnog parlamenta, kao i načelnike opštinskih odjeljenja.

Više od jednog časa odbornici su burno raspravljali i iznosili razne optužbe jedni protiv drugih, a neki su i najavili podnošenje prijava za klevetu protiv kolega iz odborničkih klupa.

Prethodno su razriješeni vršioci dužnosti sekretara Skupštine opštine i načelnika odjeljenja od kojih je troje ranije suspendovao upravni inspektor jer nisu ispunjavali zakonske uslove za obavljanje tih dužnosti.

Nakon toga ponovo je došlo do prepirke među odbornicima, a načelnik opštine Nedeljko Mlađenović i grupa odbornika zatražili su da novinari napuste sjednicu.

Ovom zahtjevu se usprotivila grupa odbornika, koji su iskazali spremnost da fizički zaštite novinare koji nisu željeli napustiti salu.

Kada se stanje djelimično smirilo i novinari ostali u sali, za članove Opštinske izborne komisije izabrana su dva člana umjesto onih kojima je istekao mandat.

Na sjednici su razriješeni članovi upravnih odbora u javnim ustanovama i preduzećima i imenovani vršioci dužnosti do završetka konkursa i izbora redovnih članova.

Odbornici nisu izabrali ljekara mrtvozornika za područje ove lokalne zajednice, već su ovlastili načelnika opštine da privremeno angažuje stručnu osobu za obavljanje tog posla dok mrtvozornik ne bude izabran na jednoj od narednih sjednica.

Formirana je komisija za primopredaju dužnosti direktora između smijenjenih i vršilaca dužnosti koji su imenovani na prošloj skupštinskoj sjednici.

Odlučeno je da bude raspisan konkurs za izbor direktora i popunu upravnih odbora u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač opštine Bratunac, a čiji su izvještaji o radu na dnevnom redu današnje sjednice.

Odbornici su donijeli odluku da budu raspisani izbori za savjete mjesnih zajednica, kao i još nekoliko tehničkih odluka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana