Hoće li ove zime biti glamočkog krompira

G.S.
Hoće li ove zime biti glamočkog krompira

GLAMOČ – Rod i cijena glamočkog krompira su veoma dobri tako da su, poljoprivrednici ove godine zadovoljni.

Ilija Radoja je među najpoznatijim i ujedno najvećim proizvođačima  krompira na glamočkom području. Već punih 17 godina bavi se proizvodnjom krompira.

- Obrađujemo negdje oko hektar i po. To je ono što u ovom trenutku možemo, kaže Radoja za Elta televiziju.

Krompir sa parcela porodice Radoja završi širom BiH i regije. Ove godine je kaže Ilija, odlično rodio.

-Iako je godina bila sušna, i umanjila rod, možda malo umanjila i kvalitet, ipak je pored svega krompir ove godine zaista odlično rodio. Mi smo zadovoljni i rodom i cijenom - kaže Ilija.

Ilija je, kao i brojni drugi proizvođači prije par dana učestvovao na manifestaciji "Dani glamočkog krompira", gdje je izlagao na jednom od najposjećenijih štandova. Na Danima glamočkog krompira predstavili su se najpoznatiji proizvođači krompira na ovim prostorima.

Ovakve manifestaciju su, kaže Ilija, odlična prilika, da se, i pored toga što se za njih već dugo zna, ipak prikaže šta se to radilo u posljednjih godinu dana.

-To je manifestacija koja nama pomaže u reklami. Da se vidimo, da se uspostave neki novi kontakti.  To sve naravno mora da prati i kvalitet krompira -  kaže Radoja.

Da je krompir ove godine odlično radio, potvrđuje i jedan od organizatora manifestacije "Dani glamočkog krompira", Boris Lukajić.

Da je krompir dobro rodio i u Petrovcu, potvrđuje Olga Atlagić iz Bravskog. Proizvodnjom krompira bavi se već 23 godine.

-Krompir je ove godine u Bravskom odlično rodio. Pogledajte ga koliki je. Kao glamočki - kroz smijeh kaže  Olga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana