Ikonić: Jahorina blista, a razni sadržaji i na "Paljanskoj zimi"

Srna
Foto: Srna

PALE- Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić izjavio je da posjetioce ove godine, ne samo na Jahorini, već i na području cijelog grada očekuje mnoštvo različitih sadržaja tokom predstojećih praznika.

Ikonić je istakao da Jahorina blista u punom sjaju i da su hotelski kapaciteti popunjeni 9O odsto, podsjećajući da je zimska sezona zvanično počela u petak, 8. decembra, koncertom legendarnog pjevača Zdravka Čolića.

"Skijašima će ove godine na raspolaganju biti i tri nove staze, a tu je i sve popularniji snouboard park, kao i sankalište, koje ne privlači samo najmlađe posjetioce, već i one malo starije, koji se još nisu usudili da stanu na skije", rekao je Ikonić.

NA PALAMA OBEĆAVAJU PRAVU ZIMSKU IDILU

Na Palama je počelo praznično ukrašavanje Studentskog trga gdje će biti održana većina događaja u okviru manifestacije "Paljanska zima", koja počinje u srijedu, 20. decembra, a koja je i do sada privlačila veliki broj posjetilaca.

"Imaćemo dodjelu paketića, trku Djeda Mrazeva i humanitarni bazar, nastupe dječijih, horskih, plesnih i umjetničkih grupa, proslavu dječije Nove godine, igre bez granica, sadržaje koji se tiču tradicije i njegovanja kulture sjećanja i još mnogo događaja", istakao je Ikonić.

On je napomenuo da su ove godine odlučili da ulože dodatne napore i Pale pretvore u pravu zimsku idilu u kojoj će sve biti u duhu novogodišnjih i božićnih praznika.

Ikonić je istakao da su u planu brojni koncerti, poput onog u čast jubileja - 70 godina postojanja Kulturno-umjetničkog društva "Mladost" sa Pala, koncerta "Kamernog hora", koncerta Dragane Mirković u dvorani "Peki", te Danice Crnogorčević na Studentskom trgu na Palama povodom proslave pravoslavne Nove godine.

On je naveo da će različiti događaji u okviru manifestacije biti vezani za Badnje veče, Dan Republike, kao i da će prvi put biti održano bogojavljensko plivanje za Časni krst u Nikolićima, na riječi Prači.

"Sve radimo s ciljem obogaćivanja zimske turističke sezone u gradu Istočno Sarajevo i privlačenja što većeg broja turista i posjetilaca", rekao je Ikonić.

ZA 2024. U PLANU MANIFESTACIJE U ČAST 40 GODINA OD ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA

Prema riječima Ikonića, početkom naredne godine obilježava se 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara, kada su veliki doprinos dali Jahorina i Trebević.

"I na tom polju gradska Turistička organizacija planira različite manifestacije, kako bi simbolično istakli olimpijski duh na ovim olimpijskim planinama", najavio je Ikonić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana