Igre sa Manjače zagrijavaju školu

A. J.
Igre sa Manjače zagrijavaju školu

Banjaluka - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Sveti Sava" iz Banjaluke održaće večeras s početkom u 19 časova godišnji koncert u banjalučkoj sportskoj dvorani "Obilićevo", kojim će proslaviti osam godina uspješnog rada.

Na koncertu će, pored domaćeg ansambla, nastupiti i gosti iz Slovenije - Srpsko kulturno humanitarno društvo "Desanka Maksimović".

- Publika će imati priliku da vidi igre iz raznih krajeva RS i Srbije. Premijerno ćemo izvesti novu koreografiju "Igre sa Manjače", koju smo kreirali ove godine - istakli su u KUD-u "Sveti Sava".

Cijena ulaznice je pet maraka, a koncert će biti humanitarnog karaktera i sav prihod biće uplaćen Osnovnoj školi "Sveti Sava" za uvođenje centralnog grijanja u područnoj školi u Pavlovcu.

- Pozivamo građane da dođu i podrže našu humanitarnu akciju. Zauzvrat ćemo im pripremiti bogat kulturno-umjetnički program - kažu u KUD-u "Sveti Sava".

Ovaj KUD osnovan je 2007. godine i broji 265 članova. Formirali su četiri folklorne grupe, pjevačku grupu i orkestar. Održali su mnoštvo nastupa, cjelovečernjih koncerata, gostovanja i učestvovali na festivalima u Češkoj, Italiji, Bugarskoj i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana