Igra i pjesma oduševili publiku u Srebrenici

Srna
Igra i pjesma oduševili publiku u Srebrenici

Srebrenica - Smotrom srpskog folklora pod nazivom "Drino vodo žubora ti tvoga..." u prepunoj sali Kulturnog centra, na kojoj su nastupili folklorni ansambli iz Vlasenice, Mokrog, Bratunca, Drinjače, Ljubovije i Srebrenice, završen je današnji program "Dana Srebrenice 2017".

Smotru je otvorio načelnik opštine Mladen Grujičić koji je zahvalio svim učesnicima na odzivu i posjetiocima koji su u velikom broju prisustvovali ovom kulturnom događaju.

Grujičić je čestitao i organizatorima smotre i rekao da održavanje ovakvih sadržaja u punoj sali ohrabruje i daje podstrek za rad.

On je naglasio da će učiniti sve da Srebrenica postane drugačija i da se svi u ovom mjestu osjećaju bolje, te da bude više ovakvih sadržaja u kojima će uživati svi stanovnici bez obzira na nacionalnu, vjersku, polnu i starosnu pripadnost.

Dvočasovnoj smotri srpskog folkora prethodio je defile kulturno-umjetničkih društava sa srpskim zastavama od Crkve Pokrova Presvete Bogorodice do trga u centru Srebrenice, gdje su učesnici odigrali zajedničko kolo pozdravljeni aplauzima velikog broja prisutnih građana, a potom je raspjevana kolona krenula do Kulturnog centra u kome je smotra održana.

Publika je uživala u bogatstvu koreografija koje su izvedene i u ljepoti i igri razdragane mladosti i burnim aplauzima nagradila sve učesnike programa.

U okviru današnjeg programa održano je tradicionalno takmičenje u pecanju ribe na plovak na lokalitetu Oštrika na jezeru Perućac. U takmičenju i druženju ribolovaca učestvovalo je petnaestak ribolovačkih ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Federacije BiH.

Srebreničko Udruženje "Krea tera" danas je u gradskom parku priredilo izložbu i muzički koncert korisnika Centra za mentalno zdravlje.

U sportskom dijelu današnjeg programa odigran je košarkaški turnir za djecu uz učešće ekipa iz Bijeljine, Zvornika, Milića, Travnika, Bratunca i Srebrenice.

Prema programu ove tradicionalne privredne i kulturno-sportske manifestacije, sutra je planirano kreativno pletenje na kome će učestvovati žene iz nekoliko nevladinih organizacija, zatim će biti predstavljeni filmovi za djecu sa posebnim potrebama iz Udruženja "Leptir", te radionica gestovnog jezika.

U 18.00 časova Pozorište mladih iz Zvornika izvešće komediju "Ožalošćena porodica", a nakon toga će biti priređeno veče japanske i ruske kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana