Humanost i manifestacije okupili Petrovčane

M. L.
Humanost i manifestacije okupili Petrovčane

Bosanski Petrovac - Na inicijativu Osnovne škole "Ahmet Hromadžić" iz Bosanskog Petrovca, a uz pomoć brojnih donatora, Zavičajno udruženje Petrovac iz Banjaluke realizovalo je projekat "Stolovi za stoni tenis".

- Stolovi za stoni tenis, sa kompletnom opremom obezbijeđeni su za centralnu školu u Bosanskom Petrovcu i pet područnih škola u mjesnim zajednicama Bravsko, Smoljana, Bjelaj, Vrtoče i Krnjeuša - rekao je predsjednik UO Udruženja Mirko Miščević.

Dodao je da je vrijednost projekta 2.000 maraka, a članovi Udruženja su ovu donaciju OŠ "Ahmet Hromadžić" uručili u subotu.

- Zahvaljujemo donatorima na pomoći pri realizaciji ovog projekta i nadamo se da će sličnih aktivnosti biti i ubuduće - dodao je Miščević.

Članovi Udruženja su posjetili i Mjesnu zajednicu Smoljana, u kojoj je održana tradicionalna manifestacija "Dani base i krompira - tradicijom u budućnost". U okviru ove manifestacije predstavljeni su tradicionalni proizvodi petrovačkog kraja basa, sirac i petrovački krompir. Manifestacija je okupila desetak izlagača, a posebnu pažnju privukla je krompir od 900 grama, izložen na jednom od štandova. Posjetioci su imali priliku da probaju i pazare neke od proizvoda, a među njima prvi put se našao i takozvani "pijani sirac".

                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana