Humanost čeka krov za višečlanu porodicu iz Prijebljega kod Srpca

D. J.
Humanost čeka krov za višečlanu porodicu iz Prijebljega kod Srpca

Srbac - Izgradnja kuće za višečlanu porodicu Ostoje Šarića iz Prijebljega kod Srpca privedena je kraju i preostalo je još postavljanje krova.

Riječ je o ocu troje maloljetne djece koji živi u teškim uslovima i koji poslije prošlogodišnjih poplava nije imao dovoljno novca da izgradi novi dom.

Uz pomoć građevinske firme "Hidrokop" iz Banjaluke, koja je donirala 6,5 kubika betona i obezbijedila vozila, nedavno je izlivena završna ploča, a preostalo je još da bude nabavljena limarija za krov.

Mještani Prijebljega pokrenuli su prošle godine akciju, a odazvala joj se i opština Srbac obezbijedivši plac za gradnju nove kuće. Firma "VivAgro" iz Poveliča ustupila je zemljište koje je pod koncesijom.

- Zbog poplava je došlo do slijeganja kuće i pucanja zidova i praktično bi sa troje djece morao ostati na ulici. Odazvalo se dosta dobrih ljudi da pomognu, na čemu im iskreno zahvaljujem - rekao je aktivista Dragan Grbić.

Humanost je dirnula Ostoju Šarića, koji je presrećan što će svojoj djeci obezbijediti normalne uslove za život.

- Svaki put kad krenu poplave moja kuća se nađe pod vodom. Teško je bilo živjeti u takvim uslovima sa troje djece - istakao je Ostoja, koji vrijedno radi na gradilištu novog doma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana