Humanitarno druženje za obnovu hrama u Slabinji

M. L.

KOZARSKA DUBICA - S ciljem prikupljanja novca za obnovu hrama Svetog proroka Ilije u mjestu Slabinja nadomak Kozarske Dubice, humanitarac iz Banjaluke Milan Savanović u nedjelju organizuje humanitarno druženje na obali Une.

Savanović je za “Glas Srpske” ispričao da mu je namjera da se prikupi novac i građevinski materijal kako bi hram koji je oštećen u zemljotresu u decembru  2020. godine konačno bio obnovljen.

- Svi su dobrodošli. Druženje organizujemo na obali Une nedaleko od hrama. Sav novac koji se prikupi od prodaje hrane, pića i majica namijenjen je za obnovu hrama. Osim toga, biće postavljena i kutija za dobrovoljni prilog - rekao je Savanović.

Namjera mu je, dodao je, da ovom akcijom podstakne sve prijatelje širom svijeta i sve ljude dobre volje kako bi hram konačno dobio novo ruho.

Savanović priča da su stropovi i zidovi baš oštećeni i što god duže vrijeme bude prolazilo, šteta na hramu biće veća.

- Vjerujem da će obnova hrama početi već na jesen i teći će u fazama. Cilj nam je da sakupimo što više novca - kazao je Savanović.

Naglasio je da se mjesto na kojem organizuje druženje nalazi na oko 90 kilometara od Banjaluke i pozvao sve da se pridruže kako bi još jednom zajedno ispunili humanu misiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana