Humanitarni broj za Bobanov spas

M. V.
Humanitarni broj za Bobanov spas

Gradiška - Dvadesetogodišnjem Bobanu Stojanoviću iz Čatrnje kod Gradiške, koji je obolio od Dišenove distrofije mišića, potrebna je pomoć kako bi prikupio novac za servis aparata za disanje.

Svakodnevna terapija i vezanost za aparat za disanje zahtijevaju mnogo novca, a Bobanovi roditelji nisu u mogućnosti da mu to obezbijede. Zbog toga je Crveni krst Gradiška aktivirao humanitarni broj 1415 i svi koji ga pozovu doniraće jednu marku za pomoć mladiću.

- Da bismo poslali aparat na servis u Novi Sad, potrebno je 3.500 maraka. Samo za Bobanovo liječenje mjesečno nam je potrebno oko 600 KM. Mi taj novac nemamo, jer živimo od skromnih primanja i 160 KM, koliko dobijamo za tuđu njegu i pomoć - priča Bobanova majka Bosa.

Ona je ispričala da Boban od ranog djetinjstva boluje od neizlječive bolesti koja ga je u desetoj godini života vezala za invalidska kolica. Otkako koristi aparat za disanje, najviše vremena provodi u krevetu. Da bi izašao napolje, Bobanu je potreban mobilni aparat za disanje koji košta 10.000 maraka, ali je to za njega i porodicu puki san.

Svi koji žele da pomognu ovom mladiću i njegovoj porodici novac mogu da uplate i na broj žiro-računa 567-321-50000715-30 otvoren u Zberbanci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana