Humanisti vraćaju nadu u Stefanovo izlječenje

D. K.
Humanisti vraćaju nadu u Stefanovo izlječenje

Kotor Varoš - Porodica Stefana Majstorivića iz Savića kod Kotor Varoša, koji je početkom ove godine iznenada obolio od limfoblastne leukemije, neizmjerno je zahvalna svima koji pružaju pomoć za njegovo liječenje.

Ovom učeniku kotorvaroške Osnovne škole "Sveti Sava" neophodan je lijek koji se nabavlja u Njemačkoj, a troškovi liječenja iznose više od 50.000 evra.

S obzirom na to da su Stefanovi roditelji nezaposleni i da nadljudskim naporima pokušavaju da pomognu sinu, pokrenuta je akcija za prikupljanje novca na koju su se odazvali učenici, sportisti, članovi kulturno-umjetničkih društava, planinari i mnogi drugi humanisti.

Nakon dvomjesečnog liječenja u Univerzitetsko-kliničkom centru RS Stefan je upućen na Odjeljenje hematologije Instituta za majku i dete Srbije "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, gdje se nalazi već tri sedmice.

Prema riječima brata Darka, koji ga redovno posjećuje, Stefan se dobro osjeća, uspješno je sanirana upala pluća i redovno prima terapiju.

Posebno ga raduje solidarnost brojnih humanih ljudi, što ga hrabri da što prije ozdravi i da se vrati među svoje vršnjake. Akcija na prikupljanju pomoći za Stefanovo liječenje se nastavlja, a svi koji žele mogu uplatiti novac na račun Hipo Alpe Adrija banke broj: 552-038-151561-98-06 sa naznakom "Za Stefana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana