Humanisti i dijaspora pomogli starcu Lazaru Radiću iz Srpca

Dejan Jovičić
Humanisti i dijaspora pomogli starcu Lazaru Radiću iz Srpca

Srbac - Lazar Radić iz Dvorina kod Srpca prije nekoliko dana je progledao na desno oko i konačno može vidjeti novu kuću koju su mu nedavno izgradili humanisti iz srbačke opštine i dijaspore.

Dok je trajala izgradnja kuće, osamdesetčetvorogodišnji Lazar je izgubio vid na oba oka i bilo mu je jako teško što nije mogao vidjeti kako teku radovi.

- Polovinom novembra operisao sam desno oko u Banjaluci i sada konačno mogu vidjeti svoj novi dom. Žao mi je što operacija nije moguća na lijevom oku, ali i ovako sam srećan što mogu barem djelimično da vidim - kaže Lazar koji zahvaljuje humanim ljudima što su mu donirali novac da ode na operaciju.

Lazar je ovih dana počeo da pije jake lijekove kako bi mogao otići na CT snimak glave i ujedno smirio Parkinsonovu bolest od koje boluje. Međutim, iznenada je pao u krevet i ne može hodati, što je jednim dijelom pokvarilo njegovu veliku radost zbog nove kuće. Ipak, ne gubi nadu da će se ubrzo oporaviti i da će im dobri ljudi pomoći, kao što su činili i do sada.

On zajedno sa suprugom Milevom, sestrićem Miodragom Dragičevićem, snahom Daliborkom i njihovim petogodišnjim sinom Milanom još živi u trošnom domaćinstvu, jer nemaju dovoljno novca da opreme kuću. Niko od njih nije zaposlen, a Miodrag uspije da zaradi dnevnicu radeći fizičke poslove u komšiluku.

- Tako sam zaradio da kupim drva i platim račune, ali nemamo para da uvedemo vodu i struju i da nabavimo nešto aparata za domaćinstvo i namještaja kako bismo se preselili do zime. Stara kuća je trošna i ruševna i prokišnjava na sve strane - kaže Dragičević i dodaje da je u Crvenom krstu Srbac dobio obećanje da će im pokloniti šporet.

Upućuje zahvalnost sestrama Vesni Vrejić i Gorjani Mitrić što su pokrenule humanitarnu akciju i prikupile najveći dio novca kako bi ova porodica dobila novi dom. Radost zbog gradnje kuće ne krije ni najmlađi član domaćinstva koji kaže da jedva čeka da se preseli i da drugarima pokaže svoju sobu.

Žiro račun

Akcija i dalje traje, a novčana pomoć za opremanje kuće se može uplatiti na žiro račun kod Hipo Alpe Adrija banke na broj: 552115-35228459-57 na ime Miodraga Dragičevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana