Human gest dvije frizerke iz Srpca: Besplatno šišaju djecu sa posebnim potrebama

D. J.
Human gest dvije frizerke iz Srpca: Besplatno šišaju djecu sa posebnim potrebama

Srbac - Frizerke Jovanka Malbašić i Aleksandra Gužvić iz srbačkog frizerskog salona "Reksona" besplatno su ošišale desetak djece sa posebnim potrebama iz Srpca, a odlučile su i da im bez ikakve naknade uređuju frizure svakog mjeseca.

Neko je želio klasične frizure, neko pletenice, ali svačijim željama su izašle u susret, a mališani nisu krili oduševljenje.

- Već neko vrijeme sam u kontaktu sa njihovim udruženjem, jer sam na neki način htjela da pomognem ovoj djeci, pa makar odvajala bakšiš u stranu. Zajednički smo došli na ovu ideju, a tek kad smo završili posao uvjerili smo se da mali dio vremena koji smo odvojili njima znači mnogo - rekla je vlasnica "Reksone" Jovanka Malbašić.

Predsjednica Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor" Mira Tatić rekla je da su frizerke ovim gestom djeci uljepšale dan.

- Dobar si čovjek tek kada učiniš dobro djelo za nekoga ko ti se neće morati odužiti. One su na ovaj način pokazale svoju veličinu - rekla je Tatićeva.

Jovanka Malbašić već 19 godina se bavi ovim poslom, ali nikada nije prestala da se usavršava. Stalno prati nove trendove, učestvuje u stručnim seminarima i edukacijama, a nedavno je jedno bilo i u Barseloni.

- Volim ovaj posao i uvijek ću na ovaj način izaći u susret onima kojima je pomoć potrebna. Naše počasne mušterije iz Udruženja "Izvor" su nam uvijek dobrodošle - rekla je Jovanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana