Hranči kod Bratunca: Izbrisana sela, ubice na slobodi

K. Ć.
Hranči kod Bratunca: Izbrisana sela, ubice na slobodi

Bratunac - Parastos za 20 srpskih civila iz bratunačkog sela Hranče, koje su ubile muslimanske snage iz Srebrenice, služen je kod Spomen-krsta na Gradskom groblju u Bratuncu.

Rodbina žrtava ukazala je da za ovaj zločin još niko nije odgovarao.

- Prošle su 23 godine, a pravde nema za Srbe koji su ubijeni na svojim kućnim pragovima. Moju majku Ljubicu Mirković su ubili metkom, a potom izboli bajonetom - rekla je Gordana Stevanović, istakavši da su masakr nad Srbima u Hranči počinile njihove komšije iz Glogove i okolnih sela.

Anđelko Cvjetinović podsjeća da je u Hranči do rata živjelo oko 300 Srba. Sve kuće su opljačkane i zapaljene, a zaseoci Lemešac, Drmna, Ljuta Strana i Cerovac izbrisani su sa geografske karte.

- Poznato je da su naše najmilije poubijale naše komšije, a još nijedan nije pozvan na odgovornost zbog počinjenog zločina, pa čak ni Naser Orić, koji je komandovao muslimanskim jedinicama u Srebrenici - rekao je Cvjetinović.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Radojka Filipović rekla je da se još traga za nestalim Dragomirom Mitrovićem.

- Porodice žrtava su ogorčene zbog nerada Tužilaštva i Suda BiH. Ogorčeni smo jer se u tim navodnim institucijama pravde procesuiraju samo ratni zločini koji su počinjeni nad Bošnjacima - istakla je Filipovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana