Hodočasnici iz Pala stigli na Svetu goru: Duša puna vjere vodilja do Hilandara

M. L.
Hodočasnici iz Pala stigli na Svetu goru: Duša puna vjere vodilja do Hilandara

Banjaluka - Nakon 42 dana pješačenja i pređenih 1.000 kilometara dvojica hodočasnika iz Pala stigli su u manastir Hilandar, dok bi njihove kolege trebalo da stignu u četvrtak.

 

Potvrdio je to juče za “Glas Srpske” hodočasnik Igor Vukašinović, koji je sa kolegom Novicom Pejićem prvi iz grupe kročio na sveto tlo.

- Imali smo veličanstven doček. Osjećaj koji vas obuzme kada kročite na Svetu goru ne može se riječima opisati. Mir u srcu i duša puna vjere vodila me na putu do svetinje - ispričao je Vukašinović, koji je od posljedica ranjavanja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubio vid.

Dodao je da su on i Pejić stigli ranije iako je plan bio da svi zajedno uđu na Svetu goru 11. jula, te da zbog obaveza čim se poklone svetinji kreću kući. U čast saboraca koji su za Srpsku dali najvrednije, svoje živote, šest hodočasnika je iz Istočnog Sarajeva krenulo 26. maja ka Hilandaru, a pridružili su im se i ostali koji su put svetinje krenuli biciklima, mahom ratni-vojni invalidi iz proteklog rata, te djeca palih boraca, koji su i proteklih godina hodočastili pravoslavnim svetinjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana