Harmonikaš Aleksa Mirkovića iz Istočnog Sarajeva dirkama niže uspjehe

D. S.
Harmonikaš Aleksa Mirkovića iz Istočnog Sarajeva dirkama niže uspjehe

Istočno Sarajevo - Mladi harmonikaš Aleksa Mirković iz Istočnog Sarajevo na nedavno završenim takmičenjima u Letoniji i Srbiji ostvario je zapažen uspjeh.

Ovoj devetnaestogodišnji virtuoz, koji svira u klasi profesorice Danijele Rakić, student je prve godine Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U okviru Internacionalnog takmičenja harmonikaša "Naujene" Mirković je održao solistički koncert pred prepunom salom Regionalnog kulturnog centra u Letoniji, a zatim je u takmičarskom dijelu programa osvojio grand pri.

- Veoma sam počastvovan što mi je organizator ukazao povjerenje pozivom da održim solistički koncert. Grand pri mi dođe kao plod višegodišnjeg vežbanja i truda, a ujedno i motivacija za dalji rad - rekao je Mirković.

Pored njegovog koncerta, održan je i koncert dua renomiranih italijanskih umjetnika.

- Na Internacionalnom festivalu harmonike u Beogradu, samo dan po povratku sa puta, osvojio sam prvu nagradu među studentima svih godina studija - naglasio je Mirković.

Dodao je da je, osim toga, u saradnji sa Udruženjem ljubitelja harmonike "MEH" objavio prvu knjigu sa svojim kompozicijama za solo harmoniku.

Aleksa je do sada dobitnik 74 nagrade na takmičenjima u Rusiji, Portugaliji, Austriji, Švajcarskoj, Češkoj i mnogim drugim zemljama, a san mu je, kaže, da postane svjetski priznat umjetnik, ali želi i da se bavi pedagoškim radom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana