Han Pjesak: Otvorena izložba fotografija Dragana Bosnića iz Beograda

Srna

HAN PIJESAK - Izložba 92 fotografije autora Dragana Bosnića iz Beograda, pod nazivom “Gdje sam ja, a gdje mi je selo”, otvorena je večeras na Han Pijesku u okviru Vidovdanskih svečanosti.

Autora je u ljeto 2015. godine ljubav prema fotografiji i putovanjima dovela u Han Pijesak, te je zajedno sa domaćinima Bobanom Stanivukom i Sašom Ivanovićem obišao sela ove opštine i napravio više fotografija, a akcenat je bio na arhitekturu ovoga kraja.

Nastale fotografije predstavljene su u Beogradu 2019. godine.

Načelnik Han Pijeska Slobodan Đurić rekao je na otvaranju izložbe u galeriji Doma kulture da čovjek posredstvom fotografija ima priliku da vidi kako izgledaju lokalna sela, njihovu skrivenu ljepotu, zaboravljene predjele i kuće ovdašnjih domaćina, građene u tipičnom planinskom stilu.

Prema njegovim riječima, ideja o nastanku fotografija potekla je od njega i Draga Dobrilovića još 2015. godine, te je fotografijama obuhvaćen širi krug kuća i predjela - da se utiče na ljude koji su otišli iz ovih krajeva da se vrate i pomognu u njihovom razvijanju.

Bosnić je fotograf, karikaturista, novinar i dizajner, a učestvovao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim izložbama i dobitnik je više nagrada.

Organizatori ovogodišnjih Vidovdanskih svečanosti su lokalni Foto-klub “Viktor”, Narodna biblioteka “Branko Čučak” i Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Pantelejmon”.

Vidovdanske svečanosti na Han Pijesku počele su juče i traju do ponedjeljka, 28. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana