Han Pijesak: Služen pomen stradalim borcima i položeni vijenci

Srna
Foto: Srna

HAN PIJESAK - Na Han Pijesku danas je, povodom krsne slave opštine i istoimene crkve-Svetog velikomučenika Pantelejmona, služen pomen borcima iz ove opštine koji su stradali u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos stradalima služen je u Spomen-sobi sa fotografijama više desetina boraca iz ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Delegacije opštine, opštinske Boračke organizacije i bratske opštine Aranđelovac položile su vijence i na spomen-obilježje.

Načelnik ove opštine Slobodan Đurić se u izjavi novinarima osvrnuo na to šta je urađeno u ovoj lokalnoj zajednici u proteklom periodu, navodeći da je, između ostalog, dovedena voda u selo Džimrije i da se radi na dovođenju vode u selo Berkovići, što će biti realizovano do kraja godine.

On je napomenuo da je u toku izrada dokumentacije za jedan turistički projekat za naselje u Kraljevom polju, gdje će biti dodijeljeno 1.000 placeva licima koja su zainteresovana za izgradnju.

Đurić je istakao da je u toku proces registracije vazdušne banje na Han Pijesku, što bi trebalo da bude realizovano do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana