Han Pijesak: Medicinari od ponedjeljka u štrajku

A. J.
Han Pijesak: Medicinari od ponedjeljka u štrajku

Han Pijesak - Radnici Doma zdravlja u Han Pijesku u ponedjeljak će stupiti u štrajk, a zdravstvene usluge pružaće samo hitnim slučajevima, djeci i trudnicama.

Direktor zdravstvene ustanove Milan Borovina rekao je da 23 radnika idu u štrajk upozorenja jer je račun ustanove blokiran već 15 dana, a posljednju platu su primili za septembar prošle godine.

- Jedva nabavljamo osnovni materijal, krpimo kraj s krajem i trenutno smo u vrlo nezavidnoj poziciji - rekao je Borovina.

On je istakao da je ponedjeljak dan D za ovaj Dom zdravlja.

- Toga dana će biti održana lokalna Skupština, a na dnevnom redu će biti situacija naše zdravstvene ustanove. Ako nam opština uplati oko 130.000 KM, koje očekuje od Šumskog gazdinstva "Visočnik", situacija će se popraviti i prestaćemo sa štrajkom - pojašnjava Borovina.

Predsjednik Sindikata Doma zdravlja Milena Mandić kaže da im Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) RS redovno uplaćuje dogovorene tranše, ali da su nedovoljne. U FZO su rekli da su im u ovoj godini doznačili 137.000 KM. U Poreskoj upravi RS kažu da Dom zdravlja ima 13.800 KM neisplaćenih obaveza, te da će im račun biti odblokiran uplatom novca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana