Gujon u Drvaru otvorio međunarodno takmičenje u paraglajdingu

Srna
Gujon u Drvaru otvorio međunarodno takmičenje u paraglajdingu

DRVAR - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon otvorio je večeras u Drvaru međunarodno takmičenje u paraglajdingu, koje je okupilo pilote iz Srbije, Hrvatske, Turske, Bugarske, Slovenije, Kazahstana i BiH.

-Potičem iz jednog mjesta u Francuskoj koje je poznato po paraglajdingu, a evo, i Drvar je postao prepoznatljiv po ovom sportu - rekao je Gujon otvarajući 4. međunarodno takmičenje u paraglajdingu "Desant na Drvar".

On je poželio pilotima i organizatorima takmičenja dobro vrijeme.

Načelnik ove opštine Dušica Runić rekla je da je Drvar već četvrtu godinu zaredom dobar domaćin pilotima iz cijelog svijeta.

Željko Ovuka, generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije i jedan od potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije, rekao je da se u Drvaru očekuje lijepo vrijeme i dobri letovi.

-Imaćemo i iznenađenja na nebu iznad Drvara u narednim danima, a Drvarčanima ćemo pripremiti pogled za pamćenje - rekao je Ovuka.

On je naveo da takmičenje traje do četvrtka, 22. avgusta i da ga organizuju Paraglajding klub "Drvar" i Vazduhoplovni savez Srbije.

Predsjednik Paraglajding kluba "Drvar" Marko Zarač rekao je Srni da će u Drvaru biti održano međunarodno takmičenje u disciplini prelet, koje je ujedno i državno prvenstvo BiH i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana