Grujičić: Neizlječiva mržnja prema Vučiću i Srbima

Srna
Grujičić: Neizlječiva mržnja prema Vučiću i Srbima

SREBRENICA - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić osudio je vandalski čin cijepanja bilborda u ovoj lokalnoj zajednici sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je opštinska vlast postavila u naselju Učina Bašča u znak zahvalnosti za darovanu pomoć.

On je ocijenio da je to odraz nerazumijevanja i neizlječive mržnje prema Vučiću i Srbima, kao i nepostojanja želje za zahvalnošću i pomirenjem.

"Slučaj smo prijavili policiji, ali ovo je potvrda da je mržnja u ovoj sredini veoma izražena i 25 godina nakon rata", rekao je Grujičić novinarima.

On je istakao da je plakat postavljen kao znak zahvalnosti za višemilionska sredstva, koja je Vučić darovao Srebrenici, za njen oporavak i razvoj.

"To smo osjećali kao obavezu jer je pomoć Srbije mnogo doprinijela da se poboljšaju uslovi života u ovoj opštini. Te donacije neće prestati i to smeta onima koji nisu za suživot i pomirenje. Plakat su pocijepali i pokazali da ne prihvataju ispruženu ruku pomirenja iz susjedne države", ocijenio je Grujičić.

Prema njegovim riječima, ovo je nastavak otvorene mržnje koja je iskazana napadom na Vučića u Potočarima 2015. godine, za čije organizovanje još niko nije procesuiran iako su prikupljeni brojni dokazi o počiniocima.

Grujičić kaže da je postavljen još jedan plakat sa Vučićevim likom kod zgrade pošte i da nemaju namjeru ponovo postavljati plakate na mjestima gdje su pocijepani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana