Grom ubio pola stada kod Milića

A. J. - R. Đ.
Grom ubio pola stada kod Milića

Foča, Milići - Nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i jakim vjetrom pogodilo je u nedjelju dijelove RS i prouzrokovalo veliku štetu, a najgore je prošao penzioner Stevo Dukić iz sela Dukići kod Milića, kojem je grom ubio devet ovaca i jedno jagnje.

Dukić priča da ne pamti takvo nevrijeme, a od siline udara groma ispao mu je tanjir iz ruke. Kada je izašao da obiđe ovce, imao je šta i da vidi, dio stada je ležao nepomično.

- Čuo sam blejanje jagnjeta i uputio se prema njemu. Kad sam mu prišao, vidio sam ovce i jagnje kako leže kao "pokošeni" ispod omorike pod koju su se sakrili od kiše. U trenu sam ostao bez pola stada - priča Dukić, kojem je grom uništio sve električne aparate koje je imao u kući i štali.

Oluja je uplašila i Jelu Dukić iz centra Milića, koja kaže da nikada za svojih 60 godina nije tako nešto doživjela. 

- Kiša je lila kao iz kabla, munje su parale nebo, a gromovi uši, imala sam osjećaj kao da je smak svijeta. Sve je trajalo oko sat, a gradske ulice bile su pod vodom - priča Dukićeva.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i gradom protutnjalo je u nedjelju popodne i kroz Foču i za samo desetak minuta počupalo drveće, oštetilo krovove i automobile, te poplavilo ulice.

Zbog obilne kiše koja je u nedjelju pala u Knešpolju kod Kozarske Dubice i izlijevanja rijeke Knežice juče je bio prekinut saobraćaj prema selu Mali Mirkovac. Poplavljene su i obradive površine duž ove rječice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana