Gradski turnir u malom fudbalu u Mrkonjić Gradu: Uz pune tribine ostavljali srce na terenu

Milijana Latinović
Gradski turnir u malom fudbalu u Mrkonjić Gradu: Uz pune tribine ostavljali srce na terenu

MRKONjIĆ GRAD - Odlična atmosfera na tribinama i borben duh na terenu još jednom su potvrdili da je Gradski turnir u malom fudbalu u Mrkonjić Gradu velika i uspješna priča u kojoj nije presudan nagradni fond, već ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Tradicionalni turnir koji je održan 16. godinu zaredom, od 22. januara do 4. februara, okupio je čak 41 ekipu u Mrkonjić Gradu. Znanje i umijeće s loptom pokazale su juniorske, veteranske i seniorske ekipe ostavljajući srce na terenu. Za 11 dana turnir je posjetilo više od 11.000 gledalaca. Tražilo se mjesto više, a osim Mrkonjićana u čarima vrhunskog futsala uživali su i posjetioci iz okolnih mjesta. Organizatori se trude da unaprijede turnir iz godine u godinu, a da su na pravom putu pokazuje sve veći broj gledalaca na tribinama i sve veći broj ekipa koje odmjeravaju snage na terenu. Kazuju da su ranije igrali sistem pet plus jedan, međutim prilagodivši se novim zahtjevima na polju sporta, sada igraju futsal sistem četiri plus jedan. Vatrenim navijanjem publika je atmosferu dovela do usijanja i još jednom pokazala da je riječ o jednom od najboljih domaćih turnira koji postaje sve prepoznatljiviji u regionu i šire.

Iako su se takmičari borili za nagradni fond od oko 10.000 maraka, nagrade nisu presudne za učešće, već prvenstveno ljubav prema fudbalu što, prema riječima organizatora, ovom turniru daje zvjezdicu više kada je uspjeh u pitanju.

Direktor Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada, Boro Boškić rekao je za “Glas Srpske” da je veoma zadovoljan ovogodišnjim turnirom, a ponajviše dobrim odzivom kako ekipa, tako i publike.

- Publika ne samo da je korektno i pošteno navijala, već je uveliko podigla turnir na viši nivo. Naravno za to je zaslužna i dobra organizacija, te pripreme organizatora koji su se potrudili da sve prođe u najboljem redu. Još jednom smo pokazali da su dobra volja i entuzijazam ključni - istakao je Boškić. Naglasio je da turnir unapređuju iz godine u godinu, te da je to vidljivo i po rezultatima.

Prvo mjesto u juniorskoj kategoriji osvojila je ekipa futsal kluba iz Doboja. Titulu najboljeg strijelca u ovoj kategoriji ponio je Dragan Mandić. Prvo mjesto u veteranskoj kategoriji osvojila je ekipa “Lude godine” , a najbolji strijelac u ovoj kategoriji bio je Aleksandar Dulić.

Među seniorskim ekipama na pobjedničko postolje popeo se tim “Šeki iz Graca”, a titulom najboljeg strijelca okitio se Irhan Smajić.

Reprezentativci

Boro Boškić je rekao da je finalno veče takmičenja bilo veličanstveno.

- To veče su upotpunili reprezentativci BiH Darko-Deko Milanović i Davor Arnautović, te Srbije Predrag Rajić. To je još jedna potvrda kvaliteta ovog turnira iza čije organizacije stoji domaćinski odnos - rekao je Boškić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana