Gradonačelnik Prijedora sa ambasadorom Koreje o prioritetima nove gradske uprave

Srna
Gradonačelnik Prijedora sa ambasadorom Koreje o prioritetima nove gradske uprave

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović upoznao je danas ambasadora Republike Koreje za BiH Kim Dong-čana o prioritetima nove Gradske uprave, razvoju privrede, dolasku stranih investitora, te otvaranju novih radnih mjesta.

Pavlović je na današnjem sastanku prezentovao turističke i sve druge potencijale Prijedora, te upoznao ambasadora sa preduslovima koje grad ima za investitore.

On je rekao da je važna karika u razvoju Prijedora izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor i brze ceste Prijedor-Kozarska Dubica.

Budući da je ambasador Koreje danas u Prijedoru prisustvovao otvaranju međunarodnog tekvondo prvenstva “Kozara kup 2021”, gradonačelnik mu je zahvalio na podršci turniru. On je napomenuo da Prijedor ima četiri tekvondo kluba sa više od 300 aktivnih sportista koji su osvojili veliki broj domaćih i evropskih medalja.

 Ambasador Kim Dong-čan je zahvalio Pavloviću na izdvojenom vremenu za sastanak i dodao da je Prijedor tek drugi grad koji je posjetio u BiH, poslije Sarajeva.

On je naglasio da, bez obzira na to što je Ambasada Republike Koreje za BiH smještena u Zagrebu, Prijedor ima otvorena vrata za saradnju i podršku koju ona može da ponudi, navodeći da treba razmisliti u kojim sektorima industrije i privrednog razvoja Koreja i korejske kompanije mogu sarađivati sa ovim gradom. Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovao je i predsjednik Tekvondo kluba “Kozara” Igor Đukanović koji je zahvalio ambasadoru na podršci kupu i potvrdio mnoge dobre rezultate svog i drugih prijedorskih klubova na međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana