Gradonačelnik Istočnog Sarajeva nagradio učenike generacije

Srna
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva nagradio učenike generacije

Istočno Sarajevo - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković organizovao je danas prijem za učenike generacije srednjih škola sa područja grada i uručio im nagrade.

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić istakao je da je najboljim maturantima dodijeljena nagrada "Ruža generacije", što je tradicija ustanovljena prije devet godina.


"Na taj način želimo odati priznanje najboljim učenicima, dati podstrek za upis na fakultete, prije svega Univerzitet Istočno Sarajevo, i poželjeti uspješan nastavak školovanja", rekao je Lučić.

On je napomenuo da maturanti generacije, time što su najbolji učenici u svojim školama, imaju pravo stipendiranja.

Lučić je podsjetio da grad svake godine izdvaja oko 450.000 KM za materijalne troškove srednjih škola, oko 50.000 KM za stipendiranje, a oko 10.000 KM za magistarske teze i doktorske disertacije.

Vršilac dužnosti direktora Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" na Sokocu Marina Blagojević izrazila je zadovoljstvo zbog toga što su učenici generacije četiri škole sa područja grada najavili da će školovanje nastaviti na ovim prostorima.

"Danas su ovdje najbolji, oni koji su se u svojoj generaciji pokazali kao dobri učenici, dobri ljudi i koji će, vjerujem, voditi ovu zemlju i ovaj grad u nekom boljem pravcu", naglasila je Blagojevićeva.

Učenik generacije u Srednjoškolskom centru Pale Nina Brčkalo zahvalila je gradonačelniku za prijem i za to što grad ne zanemaruje uspješne učenike, već im daje podstrek za buduće uspjehe.

Učenica Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Miljana Drašković rekla je da će mladi svojim znanjem vratiti sve što se ulaže u njih i time poboljšati budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana