Gradonačelnik Bijeljine umanjio sredstva fudbalerima za 4,5 odsto

Srna
Gradonačelnik Bijeljine umanjio sredstva fudbalerima za 4,5 odsto

BIJELjINA - Savjet za sport Skupštine grada Bijeljina saopštio je danas da je iznenađen saznanjem da je gradonačelnik Ljubiša Petrović umanjio procenat pripadajućih budžetskih sredstava fudbalskim kolektivima za čak 4,5 odsto, te ovakvim potezom direktno ugrozio opstanak i razvoj najmasovnijeg sporta u Semberiji.

"U prošlogodišnjoj odluci o raspodjeli sredstava za sport i fizičku kulturu fudbalskim kolektivima, koji podrazumijevaju muški i ženski fudbal, kao i futsal, pripadalo je 57,40 procenata, a u ovoj godini taj iznos je smanjen na 52,90 odsto planiranog budžeta", navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta za sport ističu da se odbornici skupštinske većine iz godine u godinu, kroz amandmansku proceduru, trude da povećaju budžet za bijeljinske sportiste, što je ove godine rezultiralo sa 1,4 miliona KM namijenjenih sportskim kolektivima u Bijeljini.

"Zato nas u najmanju ruku čudi ovakva odluka gradonačelnika, jer smo svjesni da je fudbal najmasovniji sport u našem gradu, da okuplja najviše mladih, kao i da bijeljinski klubovi i pojedinci iz svijeta fudbala imaju zavidan renome kroz istoriju ovog sporta u Semberiji", navode iz Savjeta.

U saopštenju se ukazuje na to da će ovakva odluka gradonačelnika izazvati negativne posljedice koje će trpjeti bijeljinski sport i treneri, fudbaleri i uprave klubova koji vrijedno rade i postižu zapažene rezultate u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana