Građevinski šut sele u Čičevo

Srna
Građevinski šut sele u Čičevo

Trebinje - Odbornici Skupštine grada Trebinja donijeli su odluku da deponija za odlaganje nepotrebnog građevinskog materijala bude smještena na lokaciji Majdan pijesak u naselju Čičevo, čime će znatno biti riješen problem divljih deponija, koji je već godinama izražen u ovom gradu.

Odluka je usvojena uz napomenu da nakon završetka ove treba pristupiti sređivanju i drugih deponija u gradu.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja Marko Rikalo naveo je da je u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećem već duži period rađeno na izboru lokacije koja bi bila na prihvatljivoj udaljenosti od centra grada, da građani ne bi imali dodatne troškove za prevoz.
- Lokacija koju smo izabrali je nekultivisan prostor koji je devastiran eksploatacijom pijeska, tako da bi se skladištenjem građevinskog materijala izvršila njegova rekultivacija, a taj materijal bi se poslije mogao koristiti i za nasipanje lokalnih i seoskih puteva kojima je neophodna sanacija - rekao je Rikalo.

On je napomenuo da je u postupku izbora lokacije jedna od osnovnih stvari bila saglasnost građana koji žive na tom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana