Gradiška uskoro dobija policijsku upravu

Srna
Gradiška uskoro dobija policijsku upravu

Gradiška - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je danas da će Stanica javne bezbjednosti Gradiška uskoro postati policijska uprava, što predstavlja novi korak u razvoju opštine koja u budućnosti može ispuniti uslove da bude grad.

On je rekao da je u današnjem razgovoru sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem ocijenjeno da postoji dobra saradnja ove lokalne uprave sa policijom.


"Konstatovali smo da je opšte stanje bezbjednosti zadovoljavajuće i da je smanjena stopa opšteg kriminaliteta na području opštine za 15 odsto, a broj prekršaja u saobraćaju za pet odsto", naveo je Lukač.

Adžić je pohvalio rad Stanice javne bezbjednosti Gradiška i zahvalio Lukaču na ostvarivanju jednog od preduslova kojim će Gradiška dobiti status grada.

"Obradovani smo viješću da se završava izrada Pravilnika o novoj organizaciji Policijske uprave Gradiška i da će uskoro doći do realizacije jer je to jedan od bitnijih preduslova da bi Gradiška nastavila svoj put za dobijanje statusa grada", rekao je Adžić.

Nakon sastanka sa Adžićem, Lukač je posjetio Stanicu javne bezbjednosti Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana