Gradiška: Trivićeva uručila nagradu nastavnici Daliborki Zeljko

Anita Janković Rečević
Gradiška: Trivićeva uručila nagradu nastavnici Daliborki Zeljko

GRADIŠKA - Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić uručila je danas u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Dubravama kod Gradiške nastavnici te škole Daliborki Zeljko laptop kao nagradu za  upotrebu informacionih tehnologija u nastavi i podizanje informatičke pismenosti učenika tokom prošle godine.

- Odlučili smo da nagrađujemo nastavni kadar koji primjenjuje informacione tehnologije u nastavi i edukuju svoje kolege da rade isto a sve sa ciljem da učenicima olakšamo sticanje znanja i učinimo ga primjenjivim - rekla je Trivićeva koja je u pomenutoj školi prisustvovala i nastavnom času u e-učionici.

Ona je istakla da nastavu nije moguće odvojiti od informacionoh tehnologija, te da je u smislu korištenja informacionih tehnologija, nju važno prilagoditi i  potrebama učenika 21. vijeka, a sa ciljem sticanja što boljeg znanja.

Trivićeva je navela da resorno ministarstvo od 2012. godine oprema škole informatičkom opremom, a da će u 2020. i 2021. godini biti završeno opremanje osnovnih i srednjih škola kako bi se u svim školama obezbijedilo da se na jedinstvenoj platformi izvodi interaktivna nastava.

- Nove tehnologije diktiraju novi način izvođenja nastave i to je jedan od načina gdje ćemo ulagati u nastavni kadar da bi primjenjivali opreme - rekla je Trivićeva.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Dubrave Rajna Soldat istakla je da učenici rado prihvataju način rada koji podrazumjeva primjenu novih tehnologija.  

- Srećna sam što je nastavnica naše škole jedna od deset nagrađenih. Imamo tri e-učionice i koristimo ih maksimalno. Jedna je u Područnoj školi u Lamincima a dvije u centralnoj školi u Dubravama - navela je Soldatova.

Nagrađena učiteljica Daliborka Zeljko, koja u ovoj školi radi 16 godina a u prosvjeti 20, navela je da joj je nagrada  jedno od najvećih priznanja otkako radi.

- Drago mi je da je moj rad zapažen, cijenjen i nagrađen, ne malom nagradom. Nužno je svakodnevno usavršavanje, praćenje tehnologija i zaista uživam koristeći nove tehnologije  - istakla je Zeljko i dodala da su njeni đaci trećeg razreda, od kada su započeli sa primjenom e-učionice u nastavi, jako napredovali te da su informatički pismeni u rangu sa učenicima petih i šestih razreda.

Ministarstvo prosvjete i kulture nagradilo je deset nastavnika za upotrebu informacionih tehnologija u nastavnom procesu i podizanje informatičke pismenosti učenika tokom 2019. godine. A.J.R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana