Gradiška: SNSD, DNS i ISDS pozvali Latinovića na saradnju

M. V.
Gradiška: SNSD, DNS i ISDS pozvali Latinovića na saradnju

Gradiška - Predstavnici političkih partija SNSD-a DNS-a, ISDS-a koji čine skupštinsku većinu u Gradišci pozvali su načelnika opštine Zorana Latinovića na saradnju kako bi bio deblokiran rad lokalnog parlamenta.

Predsjednik OO SNSD-a Gradiška Zoran Adžić zatražio je od Latinovića da pripremi materijale za sazivanje sjednice lokalnog parlamenta kako bi bila usvojena akta poput rebalansa budžeta za ovu godinu, nacrt budžeta za 2016. godinu i niz drugih akata bitnih za razvoj opštine.

Predsjednik OO ISDS-a Gradiška Tihomir Mihajlović rekao je da će aktuelna većina danas uputiti zvaničan akt Latinoviću o održavanju sastanka sa političkim strankama većine i konkretne prijedloge za lokalnu zajednicu.

Latinović je saopštio da su za blokadu lokalnog parlamenta odgovorni oni koji su pokušali da demonstriraju brojčanu prednost unutar parlamenta kršeći norme važećeg zakona, statuta i poslovnika.

- Institucija načelnika ne arbitrira u pogledu sazivanja skupštine opštine i određivanju skupštinske većine, iako bi trebalo da znaju da je nadležnost načelnika vođenje izvršne vlasti - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana