Gradiška: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Srna
Gradiška: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

BANjALUKA - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška od danas do 31. maja biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju putem radarskog sistema "dual" namijenjenog za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine. "Dual" evidentira brzinu bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Mobilni radarski sistemi funkcionišu u svim vremenskim uslovima, poseban efekat postižu u noćnim uslovima, a moguće je mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca.

"Dual" smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, a vozačima koji počine prekršaj obavještenje se dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. U saopštenju se navodi da se od 23. aprila do 31. maja kontrola brzine kretanja vozila vrši i automatskim uređajem za mjerenje brzine "Tru Cam I".

Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška od 27. aprila do 10. maja učesnici u saobraćaju kontrolišu se i automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskih sistema "Gatso", takozvanih presretača.

Evidentiranje prekršaja vrši se u pokretu, istovremeno u dolasku i odlasku, s tim što će prekršaji evidentirani u odlasku biti sankcionisani direktnom kontrolom, a u dolasku naknadnom obradom, te će vozači dobiti obavještenje o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Gradiška apeluje da vozači poštuju saobraćajne propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana