Gradiška: Održan koncert Igrom i pjesmom za Stefana

Srna
Gradiška: Održan koncert Igrom i pjesmom za Stefana

Gradiška - Kulturno–umjetničko društvo /KUD/ "Rogolji" iz istoimenog mjesta organizovalo je sinoć u Gradišci humanitarni koncert "Igrom i pjesmom za Stefana", a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje jednomjesečnog Stefana Samardžije, koji je rođen sa teškom srčanom manom. Za liječenje i operacije u inostranstvu potrebno je 100.000 evra.

Na koncertu su nastupili kulturno-umjetnička društva "Mirkovo kolo" iz Vrbaške, Centralno kulturno umjetničko društvo "Lepa Radić" iz Gradiške, ogranak ovog društva "Petar Kočić" iz Nove Topole, "Dukati" iz Laminaca, "Mladost" iz Razboja, "Potkozarje" iz Mašića i domaćin Kulturno-umjetničko društvo "Rogolji" iz Rogolja.

Predsjednik KUD-a "Rogolji" Miroslav Mitrović istakao je da su članovi KUD-a učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama, te da su sa zadovoljstvom pokrenuli akciju i organizovali humanitarni concert za pomoć malom Stefanu, čija je majka Marija rodom iz Rogolja.

On je dodao da mnogi članovi društava koji su nastupili na koncertu pohađaju Osnovnu školu "Petar Kočić" u Novoj Topoli, gdje kao nastavnici rade Stefanovi roditelji, što je bio dodatni motiv da daju doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Konecertu je prisustvovalo 500 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana