Gradiška: Održan Drugi festival mladosti

Srna
Gradiška: Održan Drugi festival mladosti

Gradiška - U Kulturnom centru u Gradišci danas je održan Drugi festival mladosti koji su organizovali Mladi socijaldemokrati Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška, kao završnu manifestaciju Škole lokalne demokratije.

Festivalu mladosti prisustvovali su poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Radojičić, predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Zoran Adžić i oko 200 članova i simpatizera ove stranke.

Radojičić je rekao da je Škola lokalne demokratije, koju organizuju Mladi socijaldemokrati u Gradišci, najbolji način da se uz osmišljen program mladima različitih zanimanja pruže saznanja o svemu što se dešava u i oko politike.

"U politici stalno treba učiti i uvijek treba ostaviti prostor za ulazak novih i mladih ljudi, jer svaka politička organizacija koja se zatvori sama sebe osuđuje na propast. Škola lokalne demokratije je investicija za budućnost jer će neko od tih mladih ljudi u budućnosti obavljati neku od važnih državnih dužnosti", rekao je Radojičić.

On je pohvalio rad Opštinskog odbora SNSD-a u Gradišci sa mladim ljudima.

Pradsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović istakao je da su Mladi socijaldemokrati u Gradišci, gledajući njihov aktivizam, ideje i projekte, jedan od najboljih odbora Mladih SNSD-a u Srpskoj.

On je dodao da SNSD ima oko 30.000 mladih članova i da se svakodnevno u stranku učlanjuju novi mladi ljudi.

Predsjednik OO SNSD-a Gradiška Zoran Adžić rekao je da Škola lokalne demokratije i Festival mladosti dokazuju kontinuitet rada mladih SNSD-a u Gradišci, njihov angažman i želju da postanu politički i u svakom drugom pogledu obrazovani, kako bi ušli spremni u svijet politike.

"SNSD daje punu podršku mladima u Gradišci, podržava ih u njihovom razvoju i interesima i bori se da im stvori što bolje uslove. Lokalna vlast u Gradišci trenutno ne vodi dovoljno računa o mladima, što dokazuje i činjenica da se ništa ne radi na završetku sportske dvorane, koja treba da bude mjesto njihovog okupljanja i sportskog razvoja", naglasio je Adžić.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Gradiška Denis Šulić rekao je da je Festival mladosti kruna škole lokalne demokratije, koja je ove godine okupila 40 mladih ljudi.

"Polaznici Škole lokalne demokratije u posljednja tri mjeseca imali su priliku da nauče osnove timskog rada, posjete institucije Republike Srpske i da na praktičnom primjeru vide kako funkcionišu Palata predsjednika, Narodna skupština i Vlada Srpske", naveo je Šulić.

On je dodao da su na Festivalu mladosti željeli da predstave mlade ljude iz Škole lokalne demokratije, koji žele da se okušaju u politici i nešto promijene u lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana