Gradiška: Kanalizacija stiže do 1.000 kuća

M. V.
Gradiška: Kanalizacija stiže do 1.000 kuća

Gradiška - Priključenje na kanalizacionu mrežu biće omogućeno za više od 1.000 domaćinstava iz gradiških prigradskih naselja u kojima je počela izgradnja sekundarne mreže.

Gradnja sekundarne kanalizacione mreže počela je u naselju Lipovača, a radovi će biti prošireni i na druga naselja i trebalo bi da budu okončani do kraja jeseni.

Zamjenik načelnika Gradiške Nikola Soldatić rekao je da je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže kapitalna investicija.

- Zbog višeg terena radovi su prvo počeli u Lipovači, a planiramo radove i u naseljima Stočna pijaca i Žeravica, te da pokrijemo i dio naselja Kruškik - istakao je Soldatić.

On je dodao da je predviđeno da izgradnja sekundarne kanalizacione mreže za ova četiri naselja bude završena najkasnije do zime, nakon čega slijedi obnova saobraćajnica.

- Izgradnjom kanalizacione mreže biće zaštićeno izvorište koje koristi većina stanovnika gradiške opštine, a biće spriječeno i izlijevanje septičkih jama - istakao je Soldatić.

Mještani su sa zadovoljstvom dočekali početak radova, ali mnogi od njih brinu da li će se moći priključiti, jer zbog besparice ne mogu platiti priključak.

- Rado bih priključila svoje domaćinstvo na kanalizacionu mrežu, ali živim od penzije koja je mala i teško da to mogu sebi priuštiti - kaže mještanka Lipovače Asma Duratović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana