Gradiška: Grom zapalio krov kuće i spalio aparate

Milan Vujić
Gradiška: Grom zapalio krov kuće i spalio aparate

Gradiška - Kuću porodice Šinik iz gradiškog naselja Senjak juče ujutru pogodio je grom koji je zapalio krov, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječeno je širenje plamena.

Na svu sreću, niko od ukućana nije povrijeđen, ali su svi prestravljeni jer su tragediju izbjegli za dlaku.  

Pričinjena im je materijalna šteta, pregorjeli su im aparati za domaćinstvo i bijela tehnika, a od siline udara groma i komšije su ostale bez televizora i drugih uređaja.

Još u nevjerici Ognjen Šinik je ispričao da su za vrijeme ovog stravičnog događaja u kući bili on, majka i sestra.

- Spavali smo kada je nešto jako udarilo. Svi smo se uplašili i ustali. Odjednom sam začuo lupanje na vratima, i viku komšije da nam gori krov. Odmah sam pozvao vatrogasce koji su brzo došli i ugasili plamen - priča Šinik.

Njegova sestra Sanja kaže da je pala sa kreveta nakon udara groma koji je pogodio njihov dom oko sedam časova.

- Nikad se nisam tako uplašila. U trenutku udara groma sva soba je pobijelila od nekakve čudne svjetlosti - ispričala je Sanja.

Dodala je da u prvi mah nije ni bila svjesna da je baš u njihovu kuću udario grom.

- Tek kasnije smo vidjeli da svjetla ne rade, da su telefon i kablovi pregorjeli, ali ipak na sreću niko od nas nije povrijeđen - kazala je ona.

Glava kuće Jovo Šinik ističe da su vatrogasci spriječili još veću štetu, a osim krova, stradala je antenska i telefonska instalacija.

- Električari su rekli da na svu sreću grom nije udario elektovod, već je preko antene i mrežnog kabla izbio u dnevnom boravku. Osim krova, uništena su dva računara, dva televizora, vod od telefona i telefon, led rasvjeta, dok će stanje sa instalacijama naknadno biti utvrđeno - istakao je Jovo Šinik.

Mještani tvrde da ne pamte da se ovako nešto desilo u Gradišci, te da je scena izgledala kao iz filmova strave i užasa, ali na svu sreću završena je bez tragičnog ishoda.

Žrtve

Četrdesetogodišnji Mile Stevanović iz naselja Šćemlija kod Zvornika podlegao je krajem prošle sedmice povredama koje je zadobio od udara groma. Prije udara groma, prema riječima komšija, Stevanović je brao šljive.

Samo nekoliko dana prije toga Juroš Kosorić iz Rogatice (60) poginuo je, kada ga je udario grom dok se sklonio od kiše ispod drveta.

Cijeli region protekle sedmice potresla je vijest o smrti dvije djevojčice iz Aleksandrovca u Srbiji koje su se vraćale sa bazena kada ih je udario grom, nakon čega su preminule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana