Gradiška: Dončićev čuvar spava u kabinetu

Milan Vujić
Gradiška: Dončićev čuvar spava u kabinetu

Gradiška - Smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Gradiška Radislav Dončić iz PDP-a ne samo da odbija da preda dužnost novoizabranom predsjedniku Urošu Grahovcu iz SNSD-a, već čak zapošljava radnike.

Dončić je nakon što je smijenjen zaposlio sekretaricu i radnika obezbjeđenja. Prema nezvaničnim informacijama, radnika obezbjeđenja je angažovao upravo da bi spriječio novog predsjednika Skupštine u namjeri da preuzme dužnost.

- Radnik obezbjeđenja je angažovan 24 časa u kabinetu predsjednika Skupštine. U kabinetu i spava od kada Grahovac pokušava da preuzme dužnost. Dončić taj potez pravda time da želi da spriječi nemile događaje - kazao je sagovornik "Glasa Srpske" iz opštinske administracije u Gradišci.

Dončić je potvrdio da je primio sekretaricu i naveo da ona volontira, dok je radnik obezbjeđenja angažovan na mjesec, na osnovu ugovora o djelu.

- Nova sekretarica je tu samo da pomogne dok se radnica ne vrati sa bolovanja, a drugi radnik je angažovan zato što se ne osjećam bezbjednim zbog prijetnji koje su mi upućene. Prijemom radnika obezbjeđenja neću narušiti ni budžet, jer su ovo privremene mjere da bih zaštitio kabinet i sebe u periodu od 30 dana - istakao je Dončić.

U gradiškom SNSD-u negoduju zbog Dončićevih poteza i ističu da je zapošljavanje isključivo u nadležnosti načelnika opštine.

- Aktuelna vlast na sumnjivim i namještenim konkursima prima radnike u opštinsku upravu sa spornim znanjem i neadekvatnim kvalifikacijama. Sada smo svjedoci najveće lakrdije da bivši predsjednik Skupštine opštine zapošljava nove radnike - rekao je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić.

Nova većina, koju čine odbornici SNSD-a, DNS-a, samostalni odbornici koji su napustili SDS i jedan odbornik Narodne stranke "Radom za boljitak" smijenili su 23. februara Dončića i za predsjednika Skupštine imenovali Grahovca. Osim Dončića smijenjeno je kompletno rukovodstvo Skupštine, načelnici opštinskih odjeljenja i direktori javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština i njihovi upravni i nadzorni odbori. Dončić, međutim, uporno odbija primopredaju dužnosti i tvrdi da je njegova smjena nelegalna.

Pečat

Nakon što je Radislav Dončić više puta odbio da mu preda dužnost i skupštinski pečat, Uroš Grahovac je oglasio u "Službenom glasniku RS" da je pečat nestao i uz saglasnost Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS izradio novu.

Grahovčevu odluku poništio je načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, koji je u "Službenom glasniku opštine Gradiška" oglasio njegov pečat nevažećim i vratio na snagu Dončićev pečat. Vlada RS poništila je, međutim, Latinovićeve odluke i ocijenila da poništavanje i izdavanje pečata nije u njegovoj nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana