Gradiška dobija 625 sadnica drveća

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA- Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnik UNDP-a Goran Vukmir potpisali su danas Deklaraciju "Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost", u okviru koje će u Gradišci biti zasađeno 625 sadnica drveća.

Gradiška je dio "Inicijative za zeleniju i održivu budućnost.

Adžić je naglasio da je u okviru sporazuma predviđeno da UNDP donira 125 sadnica, a grad Gradiška će ovaj projekat podržati sa dodatnih 500 sadnica, što će, kako je istakao, imati veliki značaj za uređenje školskih dvorišta i samog grada.

On je zahvalio predstavnicima UNDP-a, jer su prepoznali proaktivnu ulogu lokalne uprave grada Gradiška i istakao da se Deklaracija odnosi na zaštitu životne sredine.

Adžić je naveo da je Gradska uprava u prethodne četiri godine ostvarila veoma dobru saradnju sa UNDP-om, te da su zahvaljujući tome za razne projekte na području Gradiške odobrena dva miliona KM.

On je naveo da su dobijena sredstva uložena u infrastrukturu u privrednoj zoni u Novoj Topoli i adaptaciju vodosnabdijevanja na području Gradiške.

Šef Kancelarije UNDP-a u Banjaluci Goran Vukmir istakao je da je UNDP pozvao sve jedinice lokalne samouprave da se uključe u "Inicijativu za zeleniju i održivu budućnost" s ciljem pošumljavanja i sadnje sadnica raznih vrsta drveća u lokalnim zajednicama.

Vukmir je naveo da se ovom simboličnom akcijom doprinosi smanjenju negativnih uticaja klimatskih promjena i drugih prirodnih katastrofa, kao i da je cilj ovog projekta sadnja 10.000 sadnica na području 15 jedinica lokalne samouprave ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana