Gradiška: Do sada 49 pozitivnih lica

Srna
Gradiška: Do sada 49 pozitivnih lica

GRADIŠKA - Broj novozaraženih građana Gradiške virusom korona porastao je u posljednjih nekoliko dana, ali je utvrđeno da je virus oslabio s obzirom da je posljednje vrijeme registrovan veliki broj asimptomatskih slučajeva i da je dosta oboljelih sa lakom kliničkom slikom, izjavila je načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac.

"Na području Gradiške do sada je registrovano 49 lica zaraženih virusom korona, a u ovaj broj ubrojamo i jednu doktoricu koja radi u Bolnici, ali ima mjesto prebivališta u Banjaluci", rekla je Tepavac nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije Gradiške.

Ona je navela da se do sada oporavilo 12 lica, te da je među zaraženima 17 osoba muškog i 32 ženskog pola, od kojih je 28 osoba starije, 14 srednje i sedam osoba mlađe životne dobi.

Tepavac je rekla da se na grudnom odjelu Bolnice Gradiška trenutno nalazi osam osoba, od kojih je sedam iz Gradiške i jedna osoba iz Srpca, te da je njihovo trenutno stanje zadovoljavajuće i stabilno.

Ona je dodala da se dvije osobe iz Gradiške trenutno nalaze na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, a da je prije nekoliko dana jedna osoba otpuštena sa ove klinike i da se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji.

"Jedno lice nalazilo se na lokaciji stare bolnice u Banjaluci i danas će se vratiti u izolacioni prostor Bolnice Gradiška, gdje će boraviti 14 dana, dok 21 lice bez simptoma boravi u Studentskom centru Nikola Tesla", navela je Tepavac.

Ona je istakla da su, nažalost, preminule četiri osobe iz Gradiške kod kojih je registrovan virus korona, te da je riječ o osobama koje su imale nekoliko udruženih hroničnih bolesti.

Tepavac je rekla da je trenutno zareženo šest medicinskih sestara i jedna doktorica iz Gradiške, od kojih su tri medicinske sestra juče otpuštene iz Studenskog centra "Nikola Tesla" i upućene u kućnu izoloaciju u trajanju od 14 dana.

Ona je dodala da u Domu zdravlja Gradiška nije bilo slučajeva zaraze medicinskih radnika, te da se trenutno u lokalnom karantinu u Gradišci nalaze 22 osobe.

U kućnoj izolaciji je trenutno 100 osoba, dok je iz izolacije izašlo 836.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana