Grad Trebinje podržao 20 projekata udruženja građana iz oblasti kulture i nauke

Srna
Grad Trebinje podržao 20 projekata udruženja građana iz oblasti kulture i nauke

TREBINjE - Grad Trebinje i ove godine je finansijski podržao održavanje manifestacija iz oblasti nauke i kulture koje će većinom biti održane tokom ljeta, a neke će početi za nekoliko dana.

Sa 17 predstavnika udruženja građana iz oblasti kulture i nauke danas je gradonačelnik Mirko Ćurić potpisao ugovore o finansijskoj podršci.

Riječ je o 20 projekata za koje je izdvojeno 48.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ćurić je rekao da je grad u skladu sa mogućnostim odobrio podršku projektima za koje smatra da će upotpuniti kulturne sadržaje, ali i promociju nauke.

On je istakao da se za ove namjene redovno izdvajaju sredstva iz gradskog budžeta, a da su iz godine u godinu projektni prijedlozi bolji i kreativniji.

Sekretar Udruženja književnika Republike Srpske-podružnica Trebinje Zdravka Babić istakla je da će zahvaljujući podršci grada organizovati Vidovdansku svečanost na platou Muzeja Hercegovine u utorak, 27. juna.

"Riječ je o poetskoj večeri, na kojoj će, osim pjesnika iz Trebinja i Hercegovine, učestvovati i naše kolege iz Udruženja književnika iz Beograda", rekla je Babićeva.

Predsjednik Ansambla nacionalnih igara "Jovan Dučić" Nebojša Ratković rekao je da uz podršku Grada tradicionalno, po deseti put, ovo udruženje organizuje međunarodnu smotru veterana Folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista.

"Grad nam je obezbijedio i komplet nošnji što je od velikog značaja za svakog našeg člana", dodao je Ratković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana