Grad Prijedor dobar primjer međunacionalnih odnosa

Srna
Grad Prijedor dobar primjer međunacionalnih odnosa

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sastao se danas sa potpredsjednikom FBiH Melikom Mahmutbegović i istakao da je ovaj grad prepoznat kao dobar primjer kada je riječ o međunacionalnim odnosima.

"Imamo visoku tekovinu dobrog razumijevanja međunacionalnih odnosa u ovom gradu, a nastavićemo da rješavamo i otvorena pitanja", izjavio je Đaković novinarima nakon sastanka.


Mahmutbegovićeva je istakla da je Prijedor grad sa najvećim brojem povratnika u BiH, te da je primjer uspješnog rada lokalne zajednice kada je briga o povratnicima u pitanju.

Ona je rekla da je bilo riječi i o pitanju obrazovanja jer problem obrazovanja i korištenja jezika nije prisutan samo u Srpskoj, nego i u FBiH.

"Mi nosimo jednako svi određene probleme, naša budućnost mora biti na bazi razumijevanja, gajenja dobrih odnosa i da zajedno gradimo bolju budućnost", rekla je Mahmutbegovićeva.

Oni su razgovarali danas i aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, položaju povratnika u Srpskoj i FBiH, kao i projektima koji se realizuju u Prijedoru koji se tiču ove populacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana