Grad Istočno Sarajevo stabilna i odgovorna lokalna zajednica

Ž. D.
Grad Istočno Sarajevo stabilna i odgovorna lokalna zajednica

Istočno Sarajevo - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izjavio je da je ovaj grad jedna od najstabilnijih lokalnih zajednica u RS, istakavši da se zahvaljujući suficitu u budžetu redovno izmiruju sve obaveze.

Istočno Sarajevo je u subotu svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića u Vojkovićima, koji je dobio ime po ovom pravoslavnom svecu, obilježio krsnu slavu. Samardžija je naglasio da je gradska administracija vodila brigu o socijalno ugroženom stanovništvu, borcima, studentima, đacima, što, kako kaže,  "nije statutarna obaveza grada".

- Zahvaljujući suficitu u budžetu četvrtu godinu zaredom, za posljednje tri i po godine vratili smo oko milion maraka kredita za izgradnju Administrativnog centra - rekao je Samardžija.

Čestitajući gradsku krsnu slavu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića svojim sugrađanima, Samardžija je poželio da sve naredne proslave u miru, sreći i blagostanju. 

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić ocijenio je da je lokalni parlament u harmoniji funkcionisao sa gradskom upravom u prethodnih godinu.

Kum ovogodišnje slave grada, prvi gradonačelnik i aktuelni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je da Istočno Sarajevo ima kontinuitet razvoja.

Krsnoj slavi grada prisustvovali su predstavnici opština u sastavu grada, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević i drugi gosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana