Grad Bijeljina subvencioniše prevoz osnovaca sa 120.000 KM

Srna
Grad Bijeljina subvencioniše prevoz osnovaca sa 120.000 KM

BIJELjINA - Grad Bijeljina izdvojio je 120.000 KM iz budžeta za subvencionisanje prevoza učenika osnovnih škola, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ugovori o finansijskoj podršci biće potpisani i sa roditeljima učenika koji su od škole udaljeni više od četiri kilometra i svakodnevno dovoze djecu na nastavu.

Prema riječima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, koji je danas potpisao ugovore sa predstavnicima šest firmi koje se bave prevozom osnovaca, prevoz svakog od ukupno 1.100 učenika biće subvencionisan sa po 20 KM.

"Za 10 KM biće umanjena cijena mjesečne karte, a drugih 10 KM iskoristiće prevoznici za svoje troškove, obavezujući se pri tome da do naredne školske godine ne povećavaju cijenu prevoza za učenike", rekao je Mićić.

On je naveo da prevoznici rade u teškim uslovima i imaju velike troškove, te je ovo jedan od načina na koji grad Bijeljina može da im pomogne.

Menadžer preduzeća "Semberija transport" Fadil Baćevac rekao je da će im subvencija dobro doći, posebno za neplanirane troškove poput održavanja vozila, a roditelji će izdvajati manje novca za karte i biti sigurni da njihova djeca imaju odgovarajući prevoz.

Ugovori o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola na području grada Bijeljina tokom školske 2019/2020. godine potpisani su u prostorijama Gradske uprave sa preduzećima "Semberija transport", "Vidinko turs", "Čuturić M+S", "Samardžić", "Euroturs" iz Bijeljine i "Antić-turs" iz Lopara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana