Grad Banjaluka: Utvrditi uticaj pandemije na poslovanje prevoznika

SRNA
Foto: Službena Fejzbuk stranica Grada Banja Luka

BANjALUKA - Na sastanku predstavnika grada Banjaluka sa prevoznicima dogovoreno je da se u narednom periodu detaljno analizira stanje i utvrdi stvarni uticaj pandemije na poslovanje prevoznika, te pronađe optimalno rješenje, imajući u potpunosti razumijevanje za smanjen broj putnika koji je ovoj djelatnosti uzrokovao finansijske gubitke, rekao je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Predstavnici grada Banjaluke razgovarali su danas sa prevoznicima kako bi se obezbijedilo nesmetano funkcionisanje javnog prevoza, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kresojević je rekao da je opredjeljenje Grada razvoj po principima održive mobilnosti, te da će u narednom periodu fokus aktivnosti biti na djelovanju koje bi trebalo doprinijeti većoj upotrebi javnog prevoza u svakodnevnoj realizaciji putovanja, što će svakako imati pozitivan uticaj na poslovanje prevoznika.

On je podsjetio da je u cilju zadržavanja redovnog reda vožnje za prva tri mjeseca ove godine iz budžeta grada obezbijeđena i prevoznicima isplaćena subvencija u iznosu od 300.000 KM, te izdvojena dodatna subvencija od 145.000 KM, kojom je omogućena jeftinija karta za penzionere od 20 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana