Gostovanje glumice Vesne Stanković: Rogatičani slušali o ljubavnim jadimasrpskih književnika

S. M.
Gostovanje glumice Vesne Stanković: Rogatičani slušali o ljubavnim jadimasrpskih književnika

ROGATICA - Glumica Vesna Stanković, članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, juče je posjetioce rogatičkog bioskopa provela kroz živote poznatih srpskih književnika pod zajedničkim naslovom “Ljubavni vremeplov”, pričajući o njihovim ljubavima, uspjesima ali i stradanjima.

Dupke puna sala bila je ispunjena uglavnom srednjoškolcima, ali mjesta je bilo za sve Rogatičane koji vole dramske predstave, među kojima je bio i načelnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima.

Publika u maloj, ali kulture uvijek željnoj Rogatici pozorno je slušala o Đuri Jakšiću i njegovoj “Devojci u plavom”, Lazi Kostiću i njegovoj “Lenki Dunđerski” i ljubavnoj poemi “Santa Marija dela salute”, Aleksi Šantiću i njegovim ljubavnim mukama, Desanki Maksimović i njenom životnom saputniku Rusu Sergeju te Vladislavu Petkoviću Disu, koji je zbog ljubavi napustio tuđe kafane i otvorio kafanu u svojoj kući.

Na kraju su uz buran aplauz prisutnih dvoje srednjoškolaca uručili skroman poklon poznatoj umjetnici koji će je podsjećati na ovo gostovanje koje je upriličeno zahvaljujući saradnji Srednjoškolskog centra “27. januar” u Rogatici i turističke agencije “Orion turs” iz Vlasenice. 

Inače, saradnja rogatičke obrazovne ustanove i ove agencije više puta urodila je plodom. Osim organizacije ekskurzija, agencija je bila i posrednik između centra i Željka Gojkovića iz Mesića kod Rogatice, koji godinama živi u Sidneju i vodi Udruženje Srba “NEST inc” u Australiji, a koji je obezbijedio vrijednu opremu za jedan od kabineta u kojem se odvija nastava ekonomske struke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana