Gornja Jurkovica kod Gradiške: Voda stigla u 80 kuća

M. V.
Gornja Jurkovica kod Gradiške: Voda stigla u 80 kuća

Gradiška - Novoizgrađeni vodovod u gradiškom selu Gornja Jurkovica pušten je juče u upotrebu, čime je jedan od najvećih problema riješilo 80 domaćinstava.

Vodovod je izgrađen u okviru projekta snabdijevanja vodom potkozarskog kraja vrijednog 1,2 miliona KM.

Mještani Gornje Jurkovice kažu da je ovo istorijski dan za njihovo selo.

- Vodu smo donosili sa izvora, ali bi nas i oni iznevjerili u ljetnom periodu. Voda nije bila kvalitetna, pa smo bili primorani da je kupujemo. Sad je sasvim drugačije - priča mještanka Darinka Majstorović.

Direktor "Vodovoda" Mićo Ristić rekao je da je 80 domaćinstava Gornje Jurkovice riješilo problem sa snabdijevanjem vodom.

- Do kraja mjeseca pustićemo u rad kompletan vodovodni sistem, čime će cijeli potkozarski kraj od Mašića, Miljevića, Jazovca, Srednje i Donje Jurkovice, do Grbavaca i Turjaka dobiti gradsku vodu - istakao je Ristić i dodao da će projektom biti obezbijeđena voda za 1.500 domaćinstava u potkozarskom kraju.

Načelnik Gradiške Zoran Latinović rekao je da ovim doprinose razvoju i opstanku stanovništva u selima. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Jurkovica Rade Babić kazao je da je većina mještana unaprijed uplatila priključak na vodovodnu mrežu, koji košta 2.200 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana