Goranu Saviću iz Banjaluke neophodna pomoć: Za spas mladog života potrebno 300.000 KM

Cvija Mrkonjić
Goranu Saviću iz Banjaluke neophodna pomoć: Za spas mladog života potrebno 300.000 KM

Banjaluka - Goranu Saviću iz Bistrice kod Banjaluke hitno je potrebna pomoć kako bi sakupio 300.000 maraka neophodnih za transplantaciju bubrega i pankreasa u bolnici u Nici u Francuskoj.

Tridesetšestogodišnji mladić je dijabetičar i boluje od

dijabetičke nefropatije zbog čega su mu stradali bubrezi i pankreas. Savićeva porodica poziva sve ljude dobre volje i firme da se uključe u akciju i da pomognu spas mladog života. Prema riječima Goranovog tetka Ratka Gajića mladić je obolio lani, a novac koji je potreban za operaciju zakazanu za maj ove godine, njegovoj porodici je nedostižna.

- On je momak za primjer, marljiv i pošten. Sa samo 20 godina samostalno je zaradio novac da kupi sebi automobil. Otvorio je i svoju automehaničarsku radnju, a onda se prošle godine iznenada razbolio - kaže Ratko dodajući da Goran prije nije imao nikakvih problema sa zdravljem.

Potreseni tetak ističe da je cijela porodica u šoku zbog nesreće koja ih je zadesila, ali da nastoje da budu pozitivni kako bi Goranu, koji brine zbog ogromne svote novca koja je potrebna za operaciju, olakšali prolazak kroz ovaj teški period.

 - Preživjeli smo rat i sve strahote koje su ga pratile i baš sada, kada je započeo vlastiti posao, kada je došlo vrijeme da zasniva porodicu bolest je zakucala na vrata. Goran se odlično drži, često razgovaramo.  Nastojim da se što više šalim sa njim kako bih mu izvukao osmijeh na lice i kako ne bi vidio koliko smo zapravo zabrinuti - stegnutog grla i sa suzama u očima priča Ratko.

Savić je, od kad se razbolio, svakog drugog dana išao na dijalizu u banjalučki Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske.

- Goran već danima leži na UKC RS gdje ljekari obavljaju detaljne pretrage prije operacije i testiraju da li će njegov otac biti odgovarajući donor organa. Iste analize čekaju ga i kada ode u ruke francuskih doktora - navodi Gajić.

Oči porodice Savić, uprte su dobre ljude čijoj se pomoći nadaju, jer je operacija u inostranstvu jedina nada za njihovog sina. Komšije, prijatelji i poznanici ovog vrijednog mladića već su se bacili na posao i organizovali su prikupljanje pomoći kako bi se novac do maja prikupio. 

- Novac se može i vratiti, ali nema tog novca koji je vredniji od jednog mladog života - poručuje Ratko Gajić.

Žiro račun

Novac za pomoć Goranu Saviću moguće je uplatiti i putem žiro-računa 5520431653163427, koji je otvoren na ime Goran Savić u Hipo Alpe Adria banci u Banjaluci, SWIFT: HAABBA2B, IBAN: BA395520203320000138.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana