Goran Plotan o pomoći iz Fonda solidarnosti: Saborci u Srpcu nisu zaboravljeni

D. J.
Goran Plotan o pomoći iz Fonda solidarnosti: Saborci u Srpcu nisu zaboravljeni

SRBAC - Fond solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac izdvojio je u ovoj godini više od 10.000 maraka za obnovu kuća i nabavku stolarije za pet demobilisanih boraca.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan rekao je da se radi o drugom krugu programa koji je započeo prošle godine.

- Realizovali smo 18 akcija i imamo u planu još četiri do kraja godine. Dio sredstava prikupljamo putem redovnih članarina, a pomažu nam i brojni donatori, poput Ministarstva finansija RS koje nam je nedavno dodijelilo 3.000 KM. Posebno zahvaljujem ministarki Zori Vidović koja je u nekoliko navrata i ličnim donacijama pomagala naš rad - rekao je Plotan.

Radivoje Arivuk iz Gornje Lepenice kaže da je dobio građevinski materijal za renoviranje kupatila i tri nova prozora u vrijednosti od 2.170 KM, a dio sredstava je obezbijedila i Boračka organizacija Republike Srpske.

- Moji saborci su mi pokazali da nisam zaboravljen, naročito u situaciji kada me pritišću brojni zdravstveni problemi tako da nisam imao kada ni razmišljati o opremanju kuće. Veoma me raduje što postoje ovakve akcije jer ima još mnogo boraca čiji su domovi zapušteni - rekao je Arivuk.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana