Golić: Za LED rasvjetu u Srebrenici 100.000 KM

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da će Ministarstvo obezbijediti 100.000 KM kao pomoć Srebrenici za realizaciju prve faze projekta uvođenja LED rasvjete u ovoj opštini.

Ona je istakla da će Ministarstvo pomoći ovaj projekat putem Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, s obzirom na to da se radi o ekološki prihvatljivim tehnologijama.

Tokom sastanka u Banjaluci sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, Golićeva je naglasila da je Vlada Republike Srpske uvijek pomagala razvoj opštine Srebrenica i da će tako biti i ubuduće.

Na sastanku je bilo govora o razvoju opštine Srebrenica i pomoći Vlade Republike Srpske toj lokalnoj zajednici, saopšteno je iz resornog Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Na sastanku je razgovarano i o projektu "Energetska efikasnost", koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

Grujičić je upoznao je Golićevu sa trenutnim funkcionisanjem opštine i istakao da rukovodstvo Srebrenice radi na realizaciji nekoliko važnih infrastrukturnih projekata radi stvaranja boljih uslova života svih mještana te lokalne zajednice.

On je rekao da zamjena stare javne rasvjete i uvođenje nove LED tehnologije na području Srebrenice predstavlja jedan od važnijih projekata koji se realizuje u ovoj opštini.

"Studija izvodivosti pokazala je da bi se ostvarile uštede i do 75 odsto kada je riječ o utrošku električne energije, uz bolju osvijetljenost ulica. Vrijednost projekta je oko 500.000 KM, a cjelokupna investicija bi se kroz ostvarene uštede isplatila za šest godina", istakao je Grujičić.

Načelnik Srebrenice poručio je da bi energetsko utopljavanje objekta Osnovne škole "Kosta Todorović" u Srebrenici bilo od velikog značaja za učenike i nastavnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana