Godišnjica stradanja 11 Srba iz bratunačkog sela: Zločin u Loznici 28 godina bez kazne

Srna
Godišnjica stradanja 11 Srba iz bratunačkog sela: Zločin u Loznici 28 godina bez kazne

BRATUNAC - Kod centralnog spomen-krsta na bratunačkom groblju danas je položeno cvijeće povodom 28 godina od ubistva 11 mještana sela Loznica, od kojih je devetoro stradalo na današnji dan 1992. godine u napadu muslimanskih snaga iz Srebrenice.

Predsjednik bratunačke Organizacije porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Radojka Filipović rekla je da su na današnji dan ubijene Jelena Stojanović iza koje je ostalo šestoro maloljetne djece i sedamnaestogodišnja Verica Filipović, kojoj je 28. juna 1992. godine ubijen i otac.

Za zločin koji su muslimanske snage iz Srebrenice počinile na veliki pravoslavni praznik Vidovdan još niko nije odgovarao, kao ni za brojne masovne zločine počinjene nad Srbima u srednjem Podrinju.
Filipovićeva je rekla novinarima da se predmet Loznica nalazi u Tužilaštvu BiH.

- Postupajući tužilac čeka da biološki nestanu i počinioci zločina i svjedoci da statistika pravosuđa BiH pokaže kako se Loznica i Vidovdan 1992. godine nisu ni desili - navela je Filipovićeva.
Ona je poručila da preživjelima ostaje da se sjećaju svih onih koji su ubijeni na današnji dan prije 28 godina, kao i svih Srba iz Podrinja koji su u posljednjem ratu ubijani gotvo svaki dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana