Godišnja sjednica Skupštine banjalučkog Udruženja penzionera: U fokusu pomoć i društvene aktivnosti

D. S.
Godišnja sjednica Skupštine banjalučkog Udruženja penzionera: U fokusu pomoć i društvene aktivnosti

Banjaluka - Pomoć bolesnim i penzionerima lošijeg socijalnog statusa, kao i brojne društvene aktivnosti, poput organizacije izleta i odlaska u banje, samo su dio planova koji su juče usvojeni na godišnjoj sjednici Skupštine banjalučkog Udruženja penzionera.

Na ovoj sjednici, koja je kruna jednogodišnjeg rada Udruženja, jednoglasno su usvojene sve tačke dnevnog reda, među kojima i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu, te plan i program za ovu godinu.

Osim toga, raspisani su i izbori za novo rukovodstvo na nivou grada i mjesnih zajednica.

Predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Banjaluka Ratko Trifunović istakao je da su svi predstavljeni dokumenti pohvaljeni, kao i četvorogodišnji rad Skupštine i drugih organa.

-  Izbori u mjesnim udruženjima biće održani u aprilu i maju, dok će gradska skupština, koja će birati novo rukovodstvo Udruženja, biti konstituisana u junu - ispričao je Trifunović.

Predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Nikola Gojković istakao je da je prošla godina bila veoma uspješna u ovom, kako kaže, turbulentnom vremenu.

- Penzije se postepeno povećavaju i usklađuju sa rastom plata i cijenama na tržištu. Osim toga, penzija je redovna, za razliku od ranijih godina, kada je kasnila i po nekoliko mjeseci - kazao je Gojković.        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana